2021 yangınları belgesel oldu: Yanacak Hiçbir Yer Kalmayana Kadar

Belgesel sinemanın, toplumsal belleğin oluşumundaki rolüne katkı sunmayı ve sesini geniş bir ‘atlasa’ ulaştırmayı hedefleyen ‘Bellek Atlası’nın ilk belgeseli Yanacak Hiçbir Yer Kalmayana Kadar yayınlandı.

2021 yılında yaşanan orman yangınlarına odaklanan belgesel Youtube üzerinden izlenebiliyor.

Rıfat Doğan, Doğa Tunca ve Osman Oğuz Çetin’den oluşan Bellek Atlası ekibi tarafından yapılan açıklama şöyle: “Bellek Atlası olarak, belgesel sinemanın toplumsal belleğin oluşumundaki büyük rolüne naçizane bir katkı sunmak üzere yola çıkıyor; ortak akılla ürettiğimiz belgesellerle toplumsal belleği diri tutmayı ve gücümüz yettiğince geniş bir ‘atlasa’ ulaştırmayı hedefliyoruz. İlk belgeselimiz 2021 yazında meydana gelen büyük orman yangınlarını anlatan ‘Yanacak Hiç Bir Yer Kalmayana Kadar’ YouTube sayfamızda yayınlandı.” 

Belgeselin tamamını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

BUNU DA OKU:  Yemek bulmak için 1.500 kilometre yürüyen kutup ayısı Rusya'daki bir sanayi bölgesine ulaştı
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Banner Right Side, Doğal Kaynaklar, Ekoloji, İklim Değişikliği
Yeşil Posta: Ülkemizden ve dünyadan haberler

#1 Kaliforniya Balık ve Yaban Hayatı Departmanı (CDFW), kunduzların kuraklıkla mücadelede ve biyoçeşitlilik kaybının önlenmesinde yaratıcı kahramanlar olduğunu açıkladı. Kunduz

Kapat