Yaşanabilirşehirler sempozyumu

EMBARQ Türkiye – Sürdürülebilir Ulaşım Derneği (EMBARQ Türkiye), “YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU”nu düzenliyor.

Sempozyumda gerçekleşecek dört oturum içerisinde beş farklı kıtadan 18 yerli ve yabancı uzman ile yerel yönetim temsilcisi konuşmacı olarak yer almaktadır. Dünya Bankası Türkiye, İETT, Hollanda’dan YARD 9, İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İTÜ), Danimarka’dan GEHL ARCHITECTS, İtalya’dan SITI ve EMBARQ küresel ağının dört ülkede yer alan merkezlerinden uzmanların bir araya getirildiği sempozyum ile EMBARQ Türkiye alanında öncü bir etkinliğe imza atıyor.

20 KASIM 2013 / 08:30 – 17:00

The Marmara Hotel Taksim

*Yaşanabilir şehir nedir, nasıl olmalıdır? *Yaşadığınız şehir ne kadar yaşanabilir? *Yaşadığınız şehirlerde neleri değiştirmek isterdiniz? *Şehirlerde yaşam kalitesi nasıl yükseltilir? *En iyi uygulamalar hangileri? *Neler yapılmalı? #yasanabilirsehir sizce nedir?

Sempozyumda, sürdürülebilir kentleşme alanında çalışan farklı disiplinleri bir araya getirilerek, Türkiye’deki kentsel dönüşüm sürecinde yerel yönetimlerin uygulama alanındaki katılımcı sürecinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Sempozyuma, 5 farklı kıtadan katılan 18 uzman konuşmacı, 4 oturumda sürdürülebilir kentleşmenin ulaşım ve hareketlilik konularını kapsayan iyi uygulama örneklerini sunacaklar.

Sempozyum, EMBARQ Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Canan Ediboğlu ve Direktörü Sn. Arzu Tekir’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. İlk oturum EMBARQ Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Sn. Tayfun Bayazıt’ın moderatörlüğünde gerçeklecek “Yaşanabilir Şehirlerin Yönetimi” oturumunda, Belediyecilik adına Türkiye’de son senelerde yapılan kentsel değişim uygulamaları ve planları anlatılacak. Devam eden oturumlarda ise World Bank Sürdürülebilir Kalkınma Sektörü Lideri, Gehl Architects Kentsel Gelişim Uzmanı, EMBARQ Hindistan Şehir Planlama Bölümü Başkanı, EMBARQ Meksika Direktör Yardımcısı ve EMBARQ Kentsel Gelişim ve Erişilebilirlik Program Direktörü ile Sağlık ve Yol Güvenliği Programı uzmanı, İETT Genel Müdür Yardımcısı, İTÜ Rektör Yardımcısı, Yard 9 kurucu ortağı, SITI Şehir ve Bölge Departmanı Innovasyon Proje Yöneticisi ile kamusal alanların tasarımı, yol güvenliği, güvenli erişim, akıllı şehirler ve toplu taşıma odaklı gelişim konularında Türkiyenin ve dünyanın iyi uygulama örneklerini paylaşacaklar.

BUNU DA OKU:  2013 biterken...

Ücretsiz olarak The Marmara Taksim Oteli’nde 08:30 – 17:00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinliğe kayıt yaptırmak katılımcı sayısı sınırlı olduğu için mecburidir. Kayıt formunahttp://www.embarqturkiye-livablecities.org/ sayfasına giderek ulaşabilirsiniz.

Etkinliğe kimler katılmalı?

Yerel yönetimler ve kamu kuruluşlarından temsilciler, kalkınma ajansları, sivil toplum kuruluşları, şehir plancıları, mimarlar, ulaştırma mühendisleri, inşaat mühendisleri, endüstri mühendisleri, çevre mühendisleri ve sürdürülebilir kentleşme, ulaşım ve kalkıma konuları ile ilgilenen bütün paydaşlar.

Sempozyum dili: İngilizce’dir. Türkçe’ye simültane çeviri yapılacaktır.

Bilgi için Etkinlik Sorumlusu Hande Küçükcoşkun: yasanabilirsehirlersempozyumu@embarqturkiye.org

Tel: 0212-243-5305.

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Kent, Mimari, Topluluklar, Yeşil alanlar
Kritik ama umutsuz değil

Çevreci dünya görüşünü kabul etmenin zamanı çoktan geldi.

Kapat